47175409072_80cee033fe_z

47175409072_80cee033fe_z

Ranskaan sijoittuvan Amélie-musikaalin Suomen kantaesitys nähdään missäpä muualla kuin Turussa, jota Suomen Pariisiksikin kutsutaan. Romanttinen seikkailu vie katsojat pariisilaiskortteleihin, jossa nurkan takaa löytyy aina uusi ystävä, yllätys tai värikäs polku kuljettavaksi. Vastaan voi tulla mitä vain, kun antaa mielikuvituksen viitoittaa tietä! Iloa ja onnenkipinöitä sinkoilevan Amélie-musikaalin ensi-ilta on Turun Kaupunginteatterissa 13.9.2019. Liput tulevat myyntiin 1.3.2019 klo 9.

Musikaalirooleissa hurmaavat Marketta Tikkanen ja Mikael Saari

Améliena ihastuttaa Turun Kaupunginteatterissa ensimmäistä kertaa vieraileva näyttelijä Marketta Tikkanen. Tikkanen on esiintynyt esimerkiksi vuoden 2017 Tuntematon sotilas -filmatisoinnissa ja Sorjonen-tv-sarjassa. Amélien ihastuksen kohteena, Ninona, kuullaan useista musikaalirooleista ja Tähdet, tähdet -kilpailusta tuttua Mikael Saarta. Amélie-musikaalin ohjaa Reija Wäre ja musiikin sovittaa Jussi Vahvaselkä. Kaksikko on tehnyt aiemmin yhteistyötä Turun Kaupunginteatterin suosituissa Tom of Finlandja Varissuo -musikaaleissa.

Syksyn romanttisin lomakohde on Turun Kaupunginteatteri!

Amélie-musikaali perustuu 2001 ilmestyneeseen, Jean-Pierre Jeunet’n ohjaamaan romanttiseen ranskalaiseen komediaelokuvaan. Musikaalin, kuten elokuvankin, sävellykset ovat Daniel Messén, sanoitukset Messén ja Nathan Tysenin ja musikaalitekstin on kirjoittanut Craig Lucas. Musikaali sai kantaesityksensä Berkeley Repertory Theatressa syyskuussa 2015. Broadwaylla New Yorkissa se nähtiin maaliskuussa 2017. Syyskuussa 2019 musikaali nähdään ensimmäistä kertaa Suomessa Turun Kaupunginteatterin Päänäyttämöllä. Se tarjoaa katsojille pyrähdyksen romanttiseen seikkailuun, jonka jälkeen Aurajoki näyttää erehdyttävästi Seineltä.

Liput 23–57 €
Myynnissä 1.3. klo 9 alkaen kaikissa Turun Kaupunginteatterin virallisissa lipunmyyntikanavissa.
(Teatterin myyntipalvelu: 02 262 0030, teatteritalon lippukassa ja Lippupisteen myyntikanavat.)

Amélien tekijät

Teksti: Craig Lucas
Sävellys: Daniel Messé
Sanoitukset: Nathan Tysen ja Daniel Messé
Suomennos: Mikko Koivusalo

Ohjaus ja koreografia: Reija Wäre
Musiikin sovitus ja harjoitus: Jussi Vahvaselkä
Lavastussuunnittelu: Jani Uljas
Pukusuunnittelut: Erika Turunen
Valosuunnittelu: Kalle Ropponen
Äänisuunnittelu: Iiro Laakso
Videosuunnittelu: Sanna Malkavaara
Naamioinnin suunnittelu: Minna Pilvinen

Rooleissa

Jouni Innilä, Jere Jääskeläinen, Stefan Karlsson, Riia Kivimäki, Ulla Koivuranta, Mika Kujala, Matti Leino, Lasse Lipponen, Pihla Maalismaa, Etel Röhr, Mikael Saari, Pauliina Saarinen, Kirsi Tarvainen, Marketta Tikkanen, Aaro Wichmann

Orkesteri

Kapellimestari/piano: Markus Länne
Koskettimet: Ville Vihko
Haitari/koskettimet: Marko Valtonen
Kitarat: Juha Keskinen
Bassot: Ari Kataja
Rummut: Taneli Korpinen
Viulu: Katariina Sallinen
Sello: Matti Moilanen