33400728358_339a1a23bd_z

33400728358_339a1a23bd_z

Tätä on ollut syytä odottaa! Tampereen Komediateatterin täysosumaksi kehuttu draama Päämäärä tuntematon vierailee maaliskuun aikana kolmesti Turun Kaupunginteatterissa.

Panu Rajalan Suomi 100 -merkkivuodeksi kirjoittama näytelmä kuvaa Väinö Linnan sotakokemusten muokkaamaa kirjailijanuraa ja klassikkoteos Tuntemattoman sotilaan syntyvaiheita. Monet aikalaiset Väinö Linnan läheisyydestä sekä myös romaanin henkilöt pääsevät ääneen, kun kansakuntamme historiaa kirjoitetaan. Näytelmän kaikki roolit esittää videotekniikan avustuksella näyttelijä Tuukka Huttunen. Ja hienosti esittääkin! Huttusen suoriutumista yli kahdestakymmenestä roolista on ylistetty esityksen saamissa teatteriarvioissa tarkkanäköiseksi ja mukaansatempaavaksi näyttelijäntyön juhlaksi.

”Syksyn teatteritapaus onnistuu viemään kaikkein pyhimpään, Väinö Linnan pään sisään – ”Jokaisen suomalaisen pitäisi nähdä tämä” Panut Rajala ja Raipia ovat tehneet uskomattoman teon. Tuukka Huttusen hurja suoritus viimeistelee Komediateatterin täysosuman, joten Päämäärä Tuntematon on viiden tähden esitys. Samalla se menee heittämällä vuosituhannen viiden tärkeimmän esityksen joukkoon. Suomessa.” – Matti Kuusela, Aamulehti 3.11.2017

Näytelmän on ohjannut Tampereen Komediateatterin johtaja Panu Raipia. Tänä keväänä Turun Kaupunginteatterissa tullaan näkemään Raipian ohjauksena myös dekkarikomedia Komisario Palmun erehdys, joka saa ensi-iltansa Päänäyttämöllä 11.4. Mutta ennen sitä turkulaisilla on mahdollisuus päästä näkemään hieno näyttämöversio Väinö Linnan kiinnostavasta tarinasta. Päämäärä tuntematon -esitys vierailee Pienellä näyttämöllä 8.3., 15.3. ja 18.3. klo 19. Esitys kestää 1 h 45 min ja sisältää väliajan. Liput (18-39 €) myy Lippupiste ja Turun Kaupunginteatterin myyntipalvelu.

Työryhmä

Ohjaus ja lavastus: Panu Raipia
Videosuunnittelu: Ilari Kellokoski
Pukusuunnittelu: Kaisa Loponen
Rooleissa: Tuukka Huttunen