Väärä mies, viileä nainen, tumma brittihuumori – ja hurjin takaa-ajo, joka Emma Teatterin lavalla on kuunaan nähty! Tämän vuoden must see -kesäkomedia on itsensä Alfred Hitchcockin kuuluisaksi tekemä vakoojafarssi 39 askelta, joka käynnistää kesäteatterikauden Naantalissa 4.6.2021.

Ja heti alkuun sopii todeta, että yes, indeed, yleisön rakastamat Emma-veteraanit Miska Kaukonen ja Tom Petäjä nähdään jälleen näyttämöllä. Ja lisätään kierroksia nimeämällä ohjaajaksi sukkelasti rullaavien seikkailujen mestari Mikko Kouki, päärooliin Don Juanista ja Taru sormusten herrasta tuttu ja tanssimallakin koko kansan hurmannut Hannes Suominen ja yleisöä yllättämään komediadebyyttinsä tekevä Elviira Kujala.

“Taas on unohtumaton teatterikesä edessä Naantalissa. Komedia on vähän erityyppinen kuin yleensä, mutta vauhti säilyy ennallaan, ellei jopa kovene. Mielenkiintoinen haaste päästä tekemään tällainen öinen ja tummanpuhuva film noir- jännityskomedia aurinkoiselle ulkoilmanäyttämölle, eli eihän siitä voi tulla kuin jotain outoa ja hauskaa”, kuvailee ohjaaja Mikko Kouki esitystä.

Koominen agenttiseikkailu vie West Endistä ylämaille 

Nostalginen dekkaritarina kuljettaa katsojat 30-luvun Lontoosta Britannian ylämaille keskelle hurjaa takaa-ajoa, jonka tavoitteena viattomalla poikamies Richard Hannaylla (Hannes Suominen) on vapauttaa itsensä murhasyytteestä. Oh dear! Vauhdikas ja vaarallinen kissa-hiirileikki vakoojien kanssa saa toinen toistaan jännittävämpiä käänteitä, kun mukaan sotkeutuvat salaperäinen kaunotar, maalaismajatalon pitäjät ja epäilyttävä skottiherra. Onnistuuko päähenkilömme todistamaan syyttömyytensä, paljastamaan mitä mystinen 39 askelta tarkoittaa ja löytämään vielä rakkaudenkin? Tämä, ja ihan pari muuta naurettavan tärkeää seikkaa selviävät Emma Teatterissa kesällä 2021!

Palkittu komedia yhteistuotantona Naantalissa 

Kesäkomedia on tuttuun tapaan Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteistuotanto. Vuoden komediana Olivier ja Tony-palkittua näytelmää on verrattu tekniikaltaan suomalaisten ikisuosikkiin Kiviä taskussa. Mukana ovat agenttitarinoiden kaikki parhaat piirteet, sen sata roolihahmoa ja huumori on luonnollisesti mustaa, niin kuin huolella haudutettu Earl Grey -tee. Keitos nautitaan mieluiten hyvässä seurassa Kailon saarella. Takuulla time well spent. 

39 askelta 

Turun Kaupunginteatterin ja Emma Teatterin yhteistuotanto
Esitykset 4.6.-14.8.2021 Naantalin Emma Teatterissa
Liput myynnissä Ticketmasterissa ja Turun Kaupunginteatterin myyntipalvelussa
Huom. Emma Teatterissa noudatetaan kesää koskevia viranomaisohjeistuksia turvallisen teatterikäynnin takaamiseksi, joten yleisönohjeistus ja istumajärjestys katsomossa saattavat muuttua.

Tekijät 

Teksti perustuu John Buchanin kirjaan ja Alfred Hitcockin elokuvaan
Näytelmäsovitus Patrick Barlow
Suomennos Timo Mikkola
Ohjaus Mikko Kouki
Lavastesuunnittelu Jani Uljas
Pukusuunnittelu Tuomas Lampinen
Valosuunnittelu Riku Rämä
Äänisuunnittelu Tuomas Rissanen
Naamioinnin suunnittelu Saara Tawast
Rooleissa Miska Kaukonen, Elviira Kujala, Hannes Suominen, Tom Petäjä