Home » Teatteri Jurkka » Pekka Laihon Ylpeys huipentaa Jurkan kevätkauden, ensi-ilta la 14.4.2018

Pekka Laihon Ylpeys huipentaa Jurkan kevätkauden, ensi-ilta la 14.4.2018

ylpeys750x500

Kuva: Joni Helminen

Teatteri Jurkan kevätkauden kolmas ensi-ilta on Pekka Laihon kirjoittama Ylpeys. Lauantaina 14.4.2018 klo 19 ensi-iltansa saavan esityksen on ohjannut Pasi Lampela.

Mittavan uran niin teatterissa kuin kameroiden edessä tehnyt Pekka Laiho muistetaan viime vuosilta Albert Camus’n Putoamisesta (Teatteri Jurkka, 2015) sekä Pasi Lampelan Kenraalista jaCasanovasta (HKT, 2016). Nyt Laiho on kirjoittanut luihin ja ytimiin menevän yhden miehen näytelmän Veikko Antero Lajusenniemen matkasta läpi koko sodanjälkeisen Suomen.

Mitä tapahtuu, kun mies, jonka elämästä ei ole puuttunut huippuhetkiä eikä katastrofeja, joutuu 75-vuotiaana viimeistä kertaa toden teolla tekemään tiliä itsensä, tekemisensä ja tekemättä jättämistensä kanssa? Miten kalliisti voi joutua maksamaan siitä, ettei ole myöntänyt todellisia tunteitaan, edes itselleen?

– Ylpeyden tematiikka liippaa välillä ihan huikean läheltä omaa elämääni ollen kuitenkin siitä samanaikaisesti yhtä kaukana kuin yö päivästä. Olen sekä sulkenut historiani sadun viitan alle että paljastanut sisimmästäni paljon, sanoo toukokuussa 75 vuotta täyttävä Laiho.

– Niiden 53 vuoden aikana, jotka olen näyttelijänä toiminut, on Jurkan näyttämö aina ollut kaikista paras ja rakkain, hän jatkaa.

Ylpeys nähdään Teatteri Jurkassa yhdeksän kertaa, minkä jälkeen se jatkaa kiertueohjelmistossa.

YLPEYS
Käsikirjoitus: Pekka Laiho
Näyttämöllä: Pekka Laiho
Ohjaus: Pasi Lampela
Valosuunnittelu: Saku Kaukiainen

Ensi-ilta la 14.4.2018 klo 19 Teatteri Jurkassa
Huhtikuu: 17/18/24/25
Toukokuu: 4/5*/8/9

Näytökset klo 19, *merkityt klo 15.

Kevätkaudella ohjelmistossa nähdään vielä Putkinotko (näytöksiä 24.5. saakka) sekä Mysteerio Buffo (näytöksiä 12.4. saakka).

Jurkan uudistuneet verkkosivut jurkka.fi