Home » Teatteri Jurkka » Putkinotko päivitetään Jurkassa, ensi-ilta la 17.3.2018

Putkinotko päivitetään Jurkassa, ensi-ilta la 17.3.2018

putkinotko-tommi-kukkapieni

Kuva: Marko Mäkinen

Teatteri Jurkassa saa ensi-iltansa lauantaina 17.3.2018 Tuomo Rämön ohjaama ja dramatisoima PutkinotkoJoel Lehtosen humoristinen romaaniklassikko tiivistyy moniääniseksi monologiksi, jossa kaikki roolit esittää Tommi Eronen.

Rämön dramatisoima ja ohjaama Putkinotko kuvaa lämpimän humoristisesti hetkiä ennen sisällissotaa, jolloin henkilöt ovat vielä tietämättömiä tekemistensä kauaskantoisista vaikutuksista. Keskiössä on ristiriita Putkinotkossa asuvien torppareiden Käkriäisten ja omistajan Muttisen välillä.

– Putkinotkon vahvana teemana on yritys tulla toimeen eri tavoin ajattelevien ihmisten kanssa. Kyvyttömyys ymmärtää toista näkyy teoksessa sekä historiallisena seikkana että päivänpoliittisena. Tavoitteena ei ole esittää kuka on oikeassa tai väärässä, vaan näyttää pienoiskoossa, mitä vastakkain asettelusta voi seurata. Kuinka jakaa sama tila, jos olemme täysin erilaisia? Rämö kysyy.

– Kun sama näyttelijä esittää vastakkaiset argumentit, uskon sen sekä vihjaavan siihen, että ihminenhän voi myös muuttaa mieltään, että etäännyttävän siitä ajatuksesta, että ”nuo tuolla jossain kiistelee”. Ajattelen myös, että oma kokemukseni minuudesta ja identiteetistä on moninainen ja tilannesidonnainen. Kun erilaiset näkökannat tehdään näkyväksi yhden näyttelijän avulla, tulee samalla näkyväksi ihminen monimuotoisena ja aikaamme vastaavana olentona, Rämö jatkaa.

Tuomo Rämön klassikko-ohjauksista Jurkassa on aiemmin nähty Rikos ja rangaistus (2017), Oikeusjuttu (2015) sekä Sota ja rauha (2015). Tommi Eronen on viimeksi nähty Jurkassa itsekirjoittamansa monologin IHMINEN! (2017) myötä, aiempia vierailuja ovat olleet mm.  Isä(2015) sekä Frankie ja Johnny (2013).

PUTKINOTKO
Alkuteos: Joel Lehtonen
Dramatisointi ja ohjaus: Tuomo Rämö
Näyttämöllä: Tommi Eronen
Äänisuunnittelu ja sävellys: Jani Orbinski
Valosuunnittelu: Saku Kaukiainen

Ensi-ilta la 17.3.2018 klo 19 Teatteri Jurkassa
Maaliskuu: 16 (ennakko)/23/24*/27/28
Huhtikuu: 3/4/5/19/20/21/26/27/28*
Toukokuu: 2/3/5/11/12/15/16/17/18/19*/22/23/24

Näytökset klo 19, *merkityt klo 15.

Kevätkaudella ensi-iltansa saa myös Pekka Laihon käsikirjoittama ja Pasi Lampelan ohjaama Ylpeys (ensi-ilta 14.4., näytöksiä 9.5. saakka). Ohjelmistossa nähdään lisäksi Häiriö (näytöksiä 8.3. saakka) sekä Mysteerio Buffo (näytökset 1.3.-12.4.).