hairio750x500

Häiriö. Kuva: Marko Mäkinen

Jurkan kevätkauden avaavat syyskauden suositut Kikka Fan Club ja Kim, Lekki & Namwaan. Nopeasti loppuunmyytyjen tammikuun esitysten lisäksi olemme saaneet Kikka Fan Clubille muutaman lisänäytöksen myös helmikuulle. Ihastunutta yleisöpalautetta saanut Kim, Lekki & Namwaan nähdään myös tammi-helmikuussa.

Kevään ensimmäinen ensi-ilta tammikuussa on Raisa Omaheimon käsikirjoittama ja Elina Kilkun ohjaama Häiriö. Omakohtaisesti mielen häiriöitä tuntevien kokemuksiin perustuva esitys yhdistää useiden kirjoittajien tarinat tietokirjallisuuteen, journalismiin ja tutkimustietoon. Tekijöiden edellinen esitys Läski nosti lihavuuden yhteiskunnalliseksi puheenaiheeksi ja keräsi loppuunmyydyt salit ympäri Suomea.

Maaliskuussa ensi-iltansa saa myös kotimaisen kirjallisuuden klassikko, Joel LehtosenPutkinotko. Ohjaaja Tuomo Rämön käsissä tästä humoristisesta yhden päivän romaanista kuoriutuu musiikillinen ja moniääninen monologi, jonka koomisiksi äityvät vastakkaiset näkökulmat laukoo ja laulaa Tiina Weckström.

Huhtikuussa näyttämölle nousee Pekka Laiho kirjoittamallaan monologillaan Ylpeys, jonka ohjaa Pasi Lampela. Kun 75-vuotias mies käy läpi elämäänsä, tekemäänsä ja tekemättä jättämistään, on luvassa koskettava tilinpäätös.

Keväällä tarjolla on myös huippuvierailu ja todellinen esitysklassikko, Erkki Saarelan esittämä Mysteerio Buffo. Saarela on kiertänyt neljään Dario Fon monologiin perustuvalla esityksellä jo yli 35 vuotta ja nyt kiertue pysähtyy viimein Kruununhakaan! Mysteerio Buffo nauraa vallanpitäjille ja näyttää meille inhimillisen pienuuden ja suuruuden. Aina ajankohtainen esitys on varma huutonaurattaja!

Ohjelmisto kevät 2018
Kikka Fan Club, esitykset ajalla 4.1. – 22.2.2018
Kim, Lekki & Namwaan, esitykset ajalla 12.1. – 8.2.2018
Häiriö, ensi-ilta 27.1., esitykset ajalla 27.1. – 8.3.2018
Mysteerio Buffo, esitykset ajalla 1.3. – 12.4.2018
Putkinotko, ensi-ilta 17.3., esitykset ajalla 16.3. – 24.5.2018
Ylpeys, ensi-ilta 14.4., esitykset ajalla 14.4. – 9.5.2018

Ohjelmistossa vielä syksyllä 2017
Kim, Lekki & Namwaan, esityksiä 29.12. saakka
Putoamisen taito, esityksiä 16.12. saakka
Ilta Emmin kanssa, esityksiä 31.12. saakka