kom-veriruusut-web-1100x584-1_orig

Anneli Kannon romaaniin perustuva Veriruusut käsittelee sisällissotaa nuorten naisten näkökulmasta

KOM-teatterissa saa perjantaina 16.2.2018 ensi-iltansa Veriruusut-esitys, joka kertoo vuoden 1918 sisällissodan punaisista naiskaartilaisista. Veriruusut perustuu Anneli Kannon samannimiseen romaaniin ja sen on sovittanut ja ohjannut näyttämölle Lauri Maijala, joka on yksi oman sukupolvensa kiitetyimpiä ohjaajia.

Anneli Kannon vuonna 2008 ilmestynyt romaani on mielestäni moderni klassikko. Se on voimakas kertomus nuorista aseisiin tarttuneista työläisnaisista, jotka olivat oman aikansa alinta kastia sukupuolensa ja yhteiskunnallisen asemansa vuoksi. 

Niin kuin Kannon kirja, myös KOM-teatterin esitys pyrkii osaltaan kirjoittamaan suomalaisen naisen, monesti vaiettua tai väheksyttyä, historiaa näkyväksi. Se on vimmainen esitys ystävyydestä, toiveista, vihasta ja vapauden kaipuusta.
kertoo ohjaaja Lauri Maijala.

Veriruusuissa nähdään joukko hienoja näyttelijöitä: Jussi-palkittu Oona Airola, muusikkonakin tunnettu Antti AutioVilma Melasniemi, Juho MilonoffHelmi-Leena NummelaInka Reyes (TeaK), Niko SaarelaUrsula Salo, Saga Sarkola (Näty) ja Eeva Soivio.

Veriruusut-esityksen pukusuunnittelun on tehnyt viisinkertainen Jussi-voittaja Tiina Kaukanen ja sen lavastaa Markku Pätilä.

Veriruusut-esityksen ensi-ilta on 16.2.2018 KOM-teatterissa. Kevään Veriruusut-iltanäytökset alkavat KOM-teatterissa poikkeuksellisesti jo klo 18.00, lauantaisin on myös klo 15.00 alkavia näytöksiä.

Esityksen verkkosivu: www.kom-teatteri.fi/veriruusut
Liput: www.lippu.fi