niin-kauas-kuin-omat-siivet-ka1

niin-kauas-kuin-omat-siivet-ka1

Vanhainkodeissa ja palvelutaloissa nähty puolituntinen päivittyi teatteriversioksi.

Monologin Niin kauas kuin omat siivet kantaa päähenkilö on työikäinen Alli, jolla on diagnosoitu muistisairaus. Uusi elämä on sarja hauskoja, absurdeja ja liikuttavia tilanteita, joissa Alli luovii parhaan kykynsä mukaan, elämään luottaen.

Outinen on esittänyt kiiteltyä puolen tunnin monologia jo parin vuoden ajan erilaisissa hoivakodeissa, palvelutaloissa, eläkeläis- ja muistiyksiköissä. Teatteri Jurkkaan Outinen tuo kantaesityksenä pidemmän teatteriversion. Pidempi versio on mahdollistanut esityksen lihottamisen tematiikalla, joka ei lyhyempään versioon mahtunut.

–  Isälläni oli muistisairaus, ja kun esitin Alzheimer-potilasta tšekkoslovakialaisessa elokuvassa, aloin tutkia asiaa syvemmin. Sairastuneen ja hänen lähipiirinsä arki muuttuu, tehdään surutyötä, opetellaan luopumaan, opetellaan uusi tapa elää jokapäiväistä elämää. Muistisairauteen liittyy häpeää ja raivoa; miksi juuri minulle kävi näin?

Niin kauas kuin omat siivet kantaa saa teatteriensi-iltansa pe 28.10. klo 19.00.

HUOM! Runsaan kysynnän vuoksi lisäesitys ti 8.11.2016 klo 19.00

Kaikkien esitysten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä Outiselle.

Osassa esityksiä teemakeskusteluja, joissa vieraina Satu Salonen, Pirkko Lahti ja Riikka Pulkkinen.