bty

Kuva: Essi Hellén

Jurkan syyskausi käynnistyy mukaansatempaavalla road tripillä, Bonnie & Clydella – historian tunnetuimpiin kuuluvan pakomatkan vaihtoehtoisella ja päivänpolttavalla tulkinnalla. Esitys kaappaa katsojan mukaansa pakoauton takapenkille todistamaan, kuinka Bonnie ja Clyde tekevät u-käännöksen ja päättävät toteuttaa kaikki unelmansa kuumeisessa maailmassa.

Bonnien ja Clyden tarinan loihtivat eloon Jurkan yleisön supersuosikki Markus Järvenpää ja vetovoimainen näyttelijä Essi Hellén. Järvenpää on näytellyt Jurkassa aikaisemmin menestyksekkäässä Oikeusjutussa sekä Rikoksessa ja rangaistuksessa. Hellén nähdään syksyllä myös MTV3:lla alkavassa uutuussarjassa Ex-onnelliset.

Ohjaaja Essi Räisänen ja dramaturgi Iida Hämeen-Anttila ovat ottaneet legendaarisen pakomatkan käsittelyssä vapauden omiin käsiinsä ja kaivautuneet siihen, mitä Bonnien ja Clyden tarinan taakse kätkeytyy. Tuloksena on kahden onnettoman, sattumalta toisensa kohtaavan ihmisen pakomatka autiosta pikkukaupungista kohti vapautta, vaihtoehtoja ja unelmien rantaa.

Hellénissä ja Järvenpäässä Räisänen arvostaa erityisesti molempien heittäytymiskykyä ja rohkeutta.

– Essi ja Markus ovat poikkeuksellisen älykkäitä ja haastavia näyttelijöitä, jotka eivät pelkää mennä tuntematonta kohti. Arvostan suuresti heidän heittäytymistään ja luottamusta. Nämä asiat tekevät myös minusta paremman ohjaajan. Tässä parissa on erityistä sähköisyyttä ja heidän kanssaan työskentely on ollut myös älyttömän hauskaa. Vaikka näytelmä käsittelee valtavia asioita – olemassaolon kokoisia – lopputulos on myös täynnä naurua ja toivoa, Räisänen kertoo.

Bonnie & Clyde saa ensi-iltansa Jurkassa 10. syyskuuta.

Lisäksi Jurkassa nähdään tänä syksynä Anton Tšehovin Lokki Ella Mettäsen ja Eero Ojalan tulkitsemalla groteskin komediallisella otteella. Ohjelmassa on myös Kati Outisenpysäyttävä muistisairautta käsittelevä monologi Niin kauas kuin omat siivet kantaa, spontaanisti reagoiva, mustan huumorin sävyttämä ja digitalisoituvaa arkeamme kommentoiva Snap – leipää ja sirkushuveja sekä iki-ihana kestosuosikki, Erkki Saarelan tulkitsema Ilta Emmin kanssa.