9dab228c1ae05a9d_800x800ar

Valokuvaaja: Mitro Härkönen

Kansallisteatterin Willensaunassa perjantaina kantaesitettävä Sinuus tarkastelee katseen kohteena olemista tässä ajassa, jossa media on jatkuvasti läsnä. Esitys on osa näyttelijä Anna Paavilaisen, näyttelijä Marja Salon, valokuvaaja Mitro Härkösen ja maskeeraaja Tuire Kerälän Mitä tuijotat? -projektia sallituista ja yhä kapenevista rooleista, ihmiskuvasta, mediasta, photoshopista, selfieistä, minuudesta ja sinuudesta — armon etsimisestä armottomasta maailmasta.

Miten näemme toisemme?
Miten haluamme tulla nähdyksi?
Keitä näemme?
Keitä emme halua nähdä?

Sinuus on mediakriittinen tutkimusmatka maailmassa, jossa ihanneminän saavuttaminen karkaa koko ajan kauemmaksi. Mistä lähtisi etsimään sitä täydellistä ihmistä, jollainen kukaan meistä ei tule koskaan olemaan? Kuinka monta minuuttia, tuntia ja vuotta pitää käyttää tajutakseen, ettei koskaan tule onnistumaan?

Kevään 2016 aikana työryhmä järjesti Mitä tuijotat? -muuttumisleikkityöpajoja pääkaupunkiseudun hoitolaitoksissa sekä yleisölle avoimia tapahtumia Lavaklubilla. Työpajoissa tutkittiin minuutta muuttumisleikin ja voimaannuttavan valokuvan kautta. Jokainen osallistuja saattoi esimerkiksi kuvauttaa itsensä Suomen tasavallan presidenttinä.

Sinuus sopii myös nuorelle yleisölle.

ROOLEISSA Anna Paavilainen ja Marja Salo

OHJAUS Anna Paavilainen ja Marja Salo
VALOSUUNNITTELU Eetu Hiltunen
ÄÄNISUUNNITTELU Mikki Noroila
VIDEOSUUNNITTELU Matias Koivuniemi
VALOKUVAUS Mitro Härkönen
NAAMIOINNIN SUUNNITTELU Tuire Kerälä

Sinuus Instagramissa
https://www.instagram.com/sinuus2016/