j-rjenvarjo-puna-680x400_orig

KOM-teatteri juhlistaa 75-vuotiasta Aulikki Oksasta juhlanäytöksellä tiistaina 19.11. klo 19. Juhlanäytöksessä esitetään Oksasen Järjen varjo -kirjaan perustuva monologinäytelmä Ursula Salon tulkitsemana. Esityksen jälkeen pidetään taiteilijatapaaminen, jossa mukana on sekä Aulikki Oksanen että Ursula Salo.

Runoilijana, kirjailijana ja kuvittajana tunnetun Aulikki Oksasen monipuoliseen ja mittavaan tuotantoon kuuluu runoja, novelleja, romaaneja, lastenkirjoja ja sarjakuvia. Oksanen on saanut useita merkittäviä tunnustuksiaan työstään, muun muassa kaksi Valtion kirjallisuuspalkintoa, Runeberg-palkinnon sekä Pohjoismaisen näytelmäkirjailijapalkinnon.

Järjen varjo -näytelmä kuvaa elämänsä käännekohdassa olevan Marketan tarina. Hän löytää kuolinpesän jäämistöstä Allin, sisällissodan punakaartilaisen vanhan muistikirjan, ja Allin ääni ja menneisyyden tapahtumat vyöryvät yhä vahvemmin Marketan elämään. Monologin naiset kamppailevat kukin oman elämänlankansa puolesta huojuvissa, absurdeissa ja tragikoomisissakin elämäntilanteissa.

Esitys sai ensi-iltansa Kajaanin runo ja sävel -tapahtumassa 7.7.2018.

Näyttämöllä: Ursula Salo
Teksti: Aulikki Oksanen
Dramatisointi: Ursula Salo
Äänisuunnittelu: Jani Rapo
Valosuunnittelu: Tomi Suovankoski

Kesto n. 1 h 20 min (ei väliaikaa)