Home » Uncategorized » Riihimäen Teatteri: Heikki Kinnunen ja Ilkka Heiskanen ottavat koko Suomen haltuun

Riihimäen Teatteri: Heikki Kinnunen ja Ilkka Heiskanen ottavat koko Suomen haltuun

35944531863_147561c85d_z
Arvoituksellisia muunnelmia, Kuvassa: Ilkka Heiskanen ja Heikki Kinnunen, Kuvaaja : Aki Loponen, Pictuner Oy 2017
ARVOITUKSELLISET MUUNNELMAT AUKEAVAT VIIDESSÄ TEATTERISSA
Eric-Emmanuel Schmittin kirjoittaman Arvoituksellisia muunnelmia –näytelmä saa ensi-iltansa studio Pasilassa 30.8.2017. Esitys on viiden suomalaisen teatterin yhteistuotanto. Mukana on Helsingin Kaupunginteatteri, Hämeenlinnan Teatteri, Kuopion kaupunginteatteri, Logomo ja Riihimäen Teatteri.
Schmittin näytelmässä vastahakoinen nobelkirjailija kohtaa sinnikkään toimittajan ja menneisyyden salaisuudet alkavat paljastua yllättävällä tavalla. Itsetietoinen nobelisti ja pelokas toimittaja ovat päältä katsoen epätasa-arvoinen pari. Miesten käsitykset valheesta, totuudesta, rakkaudesta ja kuolemasta törmäävät, ja salaperäinen nainen yhdistää ja erottaa heidät.
-Minulla oli idea, että haluaisin tuoda Arvoituksellisia muunnelmia Hämeenlinnan Teatterin lavalle ja olisi hienoa saada mukaan Heikki Kinnunen ja Ilkka Heiskanen. Ajattelin, että tämä olisi parasta tuottaa muiden teattereiden kanssa yhdessä, joten ryhdyin selvittelemään muiden kiinnostusta, kuvaa Hämeenlinnan Teatterin johtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo yhteistuotannon alkuvaiheita.
Nyt esitys on viittä vaille valmis ja ohjaaja Sakari Kirjavainen hehkuttaa konkarinäyttelijöitään: “Abel Znorkon ja Erik Larsenin sanallinen ottelu rakkauden olemuksesta saa Heikki Kinnusesta ja Ilkka Heiskasesta arvoisensa esittäjät. Suurina näyttelijöinä he pystyvät elämään klassista tekstiä ymmärtäen, nähden ja näyttäen.” Kirjavainen pitää esitystä kahden huikean näyttelijän ilotulituksena, joka kutsuu katsojat matkalle ihmisenä olemisen ytimeen. Esitys kysyy katsojalta, kuka olisit, ellei sinulla olisi ketään?
Nobel-palkittua kirjailijaa Abel Znorkoa esittää Heikki Kinnunen ja toimittaja Erik Larsenina nähdään Ilkka Heiskanen. Esityksen myötä aiemminkin yhdessä työskennelleet Heiskanen ja Kinnunen pääsevät maistelemaan uudenlaista kiertue-elämää. Arvoituksellisia muunnelmia nähdään näytäntövuonna 2017- 2018 kaikissa yhteistuotantoteattereissa.
–Tämä on hieno tapa tehdä teatteria. Olen nöyrän kiitollinen, että kaikki mukaan pyydetyt ovat lähteneet tähän produktioon. Heikki Kinnunen on viimeisiä näyttämöhöyliä, legenda. Itselleni tämä on “kerran elämässä” -tyyppinen kokemus, Heiskanen sanoo.
***
Eric-Emmanuel Schmitt
ARVOITUKSELLISIA MUUNNELMIA
Suomennos: Leo Kontula
Ohjaus: Sakari Kirjavainen
Lavalla: Ilkka Heiskanen ja Heikki Kinnunen
Lavastaja: Juha Mäkipää/Hämeenlinnan Teatteri
Pukusuunnittelija: Elina Kolehmainen/Helsingin Kaupunginteatteri
Valosuunnittelija: Petteri Unkila/Logomo
Äänisuunnittelija: Janne Auvinen/Logomo
Lavastuksen toteutus: Kuopion kaupunginteatterin lavastamo Olavi Antikaisen johdolla
Puvustuksen toteutus: Helsingin Kaupunginteatterin puvustamo
Tarpeisto: Karita Fallström/Riihimäen Teatteri ja Satu Noroluoto- Fäldt/Helsingin Kaupunginteatteri
Kuiskaaja: Tuovi Rantanen
Harjoituskauden näyttämöpäällikkö: Aku Korhonen/Helsingin Kaupunginteatteri
Ensi-ilta Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa ke 30.8.2017
Esitykset Helsingin Kaupunginteatterissa 29.8.-25.11.2017
Esitykset Hämeenlinnan Teatterissa 25.10.2017-27.1.2018
Esitykset Riihimäen Teatterissa 2.11.-11.11.2017
Esitykset Logomon Teatterisalissa 7.2.-17.2.2018
Esitykset Kuopion kaupunginteatterissa 28.2.-23.3.2018
Esitysoikeus: Nordic Drama Corner Oy
Vastaava tuottaja: Matti Arnkil/Riihimäen Teatteri
Tuotanto: Helsingin Kaupunginteatteri, Hämeenlinnan Teatteri, Kuopion kaupunginteatteri, Logomo ja Riihimäen Teatteri.