aw1nxzqwmhgymzvfmtq4odiwmty0mg---400x235-586224

Eeva Soivion monologi Mustarastas kertoo kadonneen veljen tarinan

KOM-teatterin Aulanäyttämöllä saa ensi-iltansa näyttelijä Eeva Soivion koskettava monologi Mustarastas eli kadonnut veli. Se perustuu Soivion omiin kokemuksiin hänen veljensä katoamisesta vuonna 1989.

Mustarastas eli kadonnut veli on esitys menetyksestä, surusta ja toipumisesta. Eeva Soivio ja Lauri Maijala ovat koonneet esityksen materiaalin perheen muistojen, todistajanlausuntojen ja Soivion kirjoittaman novellin pohjalta. Mustarastas eli kadonnut veli saa kantaesityksensä KOM-teatterin Aulanäyttämöllä torstaina 20.4.2017.

***
Ilta-Sanomat 10.8.1989:

”NUORUKAINEN KATOSI VAASANLAIVALLA
Vaasan ja Sundsvallin poliisit tutkivat 18-vuotiaan Juha Soivion katoamista.

Viimeksi Soivio nähtiin myöhään sunnuntai-iltana Vaasanlaivojen M/S Fennialla, joka lähti vuoron mukaan Sundsvallista Vaasaan. Vaasan rikospoliisin mukaan Soivion kaksi ystävää tuntuvat olevan varmoja siitä, että Soivio nousi alukseen, joka lähti klo. 21. Myöhemmin Soivio lähti hytistään ostamaan juomia, mutta ei koskaan palannut takaisin.”

Näyttelijä Eeva Soivio oli 12-vuotias kun hänen veljensä Juha Soivio katosi.

Mustarastas – eli kadonnut veli on esitys menetyksestä, kaipuusta, toivosta ja parantumisesta. Se on esitys siskosta ja veljestä, äidistä ja tyttärestä sekä pienestä linnusta, joka lensi kerta toisensa jälkeen ikkunalaudalle laulamaan.
***

Mustarastas eli kadonnut veli

KÄSIKIRJOITUS: Eeva Soivio ja Lauri Maijala
OHJAUS: Lauri Maijala
NÄYTTÄMÖLLÄ: Eeva Soivio
ÄÄNISUUNNITTELU JA JULISTEKUVA: Jani Rapo
VALAISTUS: Tomi Suovankoski

Kantaesitys KOM-teatterin Aulanäyttämöllä to 20.4.2017. Esityksiä 18.5.2017 saakka.

Lipunmyynti alkaa tiistaina 28.2.2017 KOM-teatterissa ja Ticketmasterissa.