bedbf5db09b7708c_800x800ar

Lillanin kevätkauden toinen ensi-ilta on itävaltalaisen Daniel Glattauerin parisuhdekomedia Mieletön metodi (Die Wunderübung, 2014). Yli 17 vuotta naimisissa olleiden Joannan ja Valentinin keskustelu leiskuu sarkasmia ja piikkejä. Jossain taustalla piileksii heidät aikanaan yhdistänyt rakkaus, jonka he haluavat löytää uudelleen. Leikkisä esitys kertoo heidän ensimmäisestä tapaamisestaan parisuhdeterapeutin kanssa, jolla on varsin epätavanomaiset – mutta tehokkaat – keinot käytössä.

Pitkää suhdetta selvänäköisesti ja verbaalisella huumorilla kuvaavassa komediassa pariskuntaa näyttelevät Nicke Lignell ja Pia Runnakko, terapeutin roolissa nähdään Joachim Wigelius. Lilla Teaternin taiteellinen johtajana Marina Meinander ohjaa sen yhdessä Kirsi Porkan kanssa, joka myös vastaa suomennoksesta. Esitys saa ensi-iltansa 9. maaliskuuta.

Nyt suomeksi nähtävää Mieletön metodia esitettiin Lillanissa nimellä Mirakelmetoden ruotsiksi tammikuun 2017 loppuun.