Home » Kuopion kaupunginteatteri » Seela Sella käynnistää Kuopion kaupunginteatterin kevätkauden

Seela Sella käynnistää Kuopion kaupunginteatterin kevätkauden

seelasella

Kuvassa Seela Sella. Kuva Johnny Korkman / Jarkko Räsänen.

Seela Sella käynnistää Kuopion kaupunginteatterin kevätkauden

Kuopion kaupunginteatterin vuosi 2017 alkaa merkittävästi legendaarisen näyttelijättären, Seela Sellan, vierailulla. Sella täyttää 30. päivä joulukuuta 80 vuotta, ja hän juhlii syntymäpäiviään esiintymällä eri puolilla Suomea Leena Tammisen kirjoittamalla monologilla Pieni eläin.

Esityksessä Sella pohtii elämänmenoa, vanhenemista ja maailman muuttumista ja ihmettelee ennen kaikkea ihmisen toimintaa. Metsät vähenevät koko ajan, eivätkä kaikki eläimet − etenkään isot − tahdo enää mahtua niihin. Pieni eläin miettii, mahtuuko maailmaan ollenkaan metsiä, saati eläimiä.

Monologin kantaesitys on Kansallisteatterissa 3.1. Esitys nähdään tuoreeltaan Kuopiossa Minna näyttämöllä kahtena viikonloppuna 7.–8.1. ja 14.–15.1. Monologiin liittyy myös ainutlaatuinen, näytöksen jälkeinen keskustelutilaisuus, jollaista ei pidetä missään muussa esityskaupungissa. Lipun hintaan sisältyvässä tilaisuudessa ohjaaja Kari Paukkunen haastattelee Sellaa.

Kuopion kaupunginteatteri
Niiralankatu 2, 70600 Kuopio

www.kuopionkaupunginteatteri.fi