AnnieMestariampuja_stage

Maija Voutilaisen ottama valokuva avajaisista ja Annie Mestariampujan kohtauksesta There’s No Business Like Show Business. Kuvassa intiaanien kanssa Mikko Paananen (Charlie Davenport, manageri), Mikko Rantaniva (Frank Butler), Ilkka Pentti (Buffalo Bill, sirkuksen johtaja) ja Natalil Lintala (Annie Oakley)

Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämö oli lähes ääriään myöten täynnä, kun teatteri avasi tänään syyskautensa musikaalimusiikin tahtiin. Ilmaisjaossa olleet liput loppuivat ennätysajassa, ja kahvitarjoilulla palkittu yleisö antoi kiitosta tulevien ohjelmien monipuolisuudesta.

Teatterinjohtaja Pekka Laasosen juontamassa tilaisuudessa nähtiin sekä makupaloja tulevasta että keskusteltiin tekijöiden kanssa näytelmistä.

Sisältörikkaassa syksyssä katsojia hemmotellaan jo heti alussa kahdella täysin erilaisella esityksellä. Kausi käynnistyy menestysmusikaali Annie Mestariampujan ensi-illalla lauantaina 10. syyskuuta. Minna-näyttämölle rakentuvassa spektaakkelissa on mukana teatterin omien näyttelijöiden lisäksi lapsiavustajia, Kuopion Sirkus, 11-hengen kuoro ja 10 muusikon orkesteri. Suurproduktion ohjauksesta vastaa Olli-Matti Oinonen. Pääosissa nähdään Natalil Lintala ja Mikko Rantaniva.

Syyskuun toisena ensi-iltana, 13.9., kantaesitetään Maria-näyttämöllä Pro Finlandia -mitalilla ja useilla teatteri- ja elokuva-alan palkinnoilla palkitun Leea Klemolan käsikirjoittama ja ohjaama Vaimoni, Casanova. Tämä eroottinen komedia toteutetaan yhteistyössä Tanssiteatteri Minimi kanssa. Näytelmän nimiroolissa nähdään Seija Pitkänen.

Alkusyksyn ohjelmatarjonta täydentyy vielä 17.9., kun viime keväänä kantaesityksensä saanut, Anne Rautiaisen käsikirjoittama ja ohjaama Frida palaa kesätauon jälkeen Minna-näyttämölle. Tämän katsojien suursuosikiksi nousseen näytelmän viimeinen esitys on 29.10.

Huumori ryydittää keskisyksyä

Ohjelmiston komediallinen osuus käynnistyy 2.11. Tällöin saa ensi-iltansa Maria-näyttämöllä teatterinjohtaja Pekka Laasosen toinen Kuopion ohjaus, nasevalla huumorilla höystetty Leskikullat.

Huumori on avainasemassa myös sen vastakappaleessa, 4.11. Minna-näyttämölle tulevassa Sukuviassa. Tämän hulvattoman, Kuopion yliopistolliseen sairaalaan sijoittuvan farssin ohjauksesta vastaa Kuopiossa ensimmäistä kertaa vieraileva Mika Nuojua.

Monipuolisia vierailuja

Teatterin ohjelmistokalenterissa on myös monipuolisia vierailuja. Tarjonta yltää lapsille suunnatusta Herra Hakkarainen harrastaa -esityksestä (4.10.) supersuosittuun KOM-teatterin Pasi was Here -näytelmään (7.11.). Vierailukimara alkaa 30.9. Teatterikorkeakoulun Lavat auki! -hankkeen esityksellä Kärpäset ja herrat, jolloin estradilla nähdään juuri valmistumassa olevia tulevaisuuden taiteilijoita. Marraskuussa (10.11.) Maria-näyttämön valtaa Red Nose Company ja Ilmari Kiannon klassikkoon perustuva Punainen viiva. Vuoden viimeisenä vierailuna on oikea harvinaisuus. Suomen kansallisteatteri saapuu Kuopioon 9.12. Juha Jokelan ohjaamalla ekologisella rakkaustarinalla Keuhkot. Näytelmän pariskuntaa esittää Ria Kataja ja Mikko Nousiainen.

Aikataulumuutoksia teatterilla

Alkava syksy tuo teatterille myös joitakin aikataulumuutoksia. Muutokset koskevat lippukassaa ja lauantaiesityksiä.

Lauantaiesitysten alkamisaika muuttuu

Teatterin lauantaiesitysten alkamisaika muuttuu yleisön pyynnöstä. Syyskuusta lähtien lauantain päiväesitykset alkavat Minna-näyttämöllä klo 13 ja Maria-näyttämöllä klo 13.15.

Teatteri aikaistaa myös lauantain iltaesityksiä, niin että Minna-näyttämön esitykset alkavat klo 18 ja Maria-näyttämön esitykset alkavat klo 18.15.

Lippukassan aukioloaika on muuttunut

Teatterin lippukassan aukioloaika on muuttunut. Lippukassa on auki ti-pe klo 14-19 ja 10.9. lähtien se on auki myös lauantaisin klo 12-18. Ja niinä päivinä, jolloin on aamupäivänäytöksiä, lippukassa avautuu tuntia ennen esitystä. Maanantaisin teatterin lippukassa on suljettu.

Teatterilippuja voi ostaa myös Kuopio Infosta ma-pe klo 8-15 sekä Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassasta, jonka perusaukioloaika on ma-pe klo 12-17.