eiketaankotona

eiketaankotona

Kausi 2016–2017 juhlistaa 25-vuotiasta Tampereen Komediateatteria.

Syksyn ensimmäisenä ensi-iltana perjantaina 9.9. nähdään Michael Fraynin komedia Ei ketään kotona (Noises Off!), jonka New York Post tuoreeltaan julisti ”hauskimmaksi farssiksi koskaan”.

Herkullinen komedia ensi-iltaan valmistautuvasta teatteriryhmästä on ollut jo vuosikymmenet todellinen jättimenestys maailmalla. Suomessa näytelmää on esitetty myös nimellä Saranat ja sardiinit ja Ensimmäinen näytös.
Teatteriesityksen valmistamisen kaaosta kuvaava teos on sittemmin poikinut lukuisia jäljitelmiä.

Peter Bogdanovichin ohjaamassa elokuvaversiossa, suomeksi nimeltään Maailman kipein komedia, vuodelta 1992, näyttelivät muun muassa Michael Caine, Carol Burnett ja Christopher Reeve.

Jussi Tuomisen (Tankki täyteen, Reinikainen) sanavalmis suomennos siivittää esityksen vauhtiin Tampereen Komediateatterin Päänäyttämöllä.

Ohjaus Mikko Viherjuuri

Lavastus Oskari Löytönen

Pukusuunnittelu Kaisa Loponen

Valosuunnittelu Pekka Mononen ja Janne Pärnänen
Äänisuunnittelu Janne Pärnänen
Rooleissa Tom Lindholm, Marjut Sariola, Seppo Mäki, Panu Raipia/Sami Hintsanen, Jere Riihinen, Pauliina Puurila, Aku Sajakorpi, Suvi Hurme ja Linda Silvonen.

Panu Raipian viimeviikkoisen selkäleikkauksen johdosta Sami Hintsanen näyttelee näytelmän ohjaajan roolin ainakin syyskuun ajan.

Kirjailija Michael Frayn syntyi 8.9.1933 Lontoossa ja opiskeli Filosofiaa Cambridgessa. Parhaiten hänet tunnetaan näytelmäkirjailijana, mutta hän on työskennellyt myös Guardianin ja Observer-lehden toimittajana. Frayn on julkaissut 11 romaania, joista on suomennettu muun muassa Päistikkaa (Headlong, 2001) ja Vakoojat (Spies,2003).

Komedioiden lisäksi Frayn on kirjoittanut historiaa ja yhteiskuntaa tarkkanäköisesti kuvaavia draamoja, joista Kööpenhaminaa (1998) esitettiin Helsingin Kaupunginteatterissa vuonna 2001 ja Demokratiaa (2003) Kansallisteatterissa vuonna 2005. Uransa aikana Michael Frayn on kirjoittanut kolmekymmentä näytelmää ja näytelmäsovitusta. Ei ketään kotona (Noises Off!, 1982) on hänen tunnetuin teoksensa.

Komediateatterin juhlakausi 2016–2017

Varsinaisena juhlaesityksenä nähdään Neil Simonin klassikkokomedia Vekkuliveljet, ensi-ilta 12.10, jonka pääosissa nähdään Heikki Nousiainen ja Esko Roine. Ravintolateatterissa nähdään Speden Naisen logiikan ohella monipuolisempi tarjonta Stand Uppia kuin koskaan aiemmin. Päänäyttämöllä hemmotellaan lapsia Sinikka ja Tiina Nopolan näytelmällä Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset (ensi-ilta 25.10.)

Vuoden 2017 avaa kotimainen uutuus 18. päivänä tammikuuta:

Mieletön Suomen Historia

– Humoristinen pikakelaus kansamme vaiheista

Komedia joka Suomii historiaa! Iloisen illan takuumiehinä tekijäkolmikko kaupungin suurimpien komediahittien takaa: Riku Suokas, Heikki Syrjä ja Heikki Vihinen.

Rooleissa Heikki Hela, Jere Riihinen ja Marika Heiskanen.