© Mitro Härkönen

Ryhmäteatterin syksyssä nähdään uusi kotimainen kantanäytelmä Anna Krogerukselta. Vaellus – tragikomedia työyhteisöstä eksyksissä saa ensi-iltansa 5. lokakuuta Helsinginkadun näyttämöllä Laura Jäntin ohjaamana. Rooleissa Ryhmäteatterin vakituiset näyttelijät Santtu Karvonen, Minna Suuronen ja Robin Svartström sekä vierailijat Lassi Alhorinne, Sari Mällinen ja Pihla Penttinen.

Ryhmäteatterin syksyssä nähdään uusi kotimainen kantanäytelmä Anna KrogerukseltaVaellus – tragikomedia työyhteisöstä eksyksissä saa ensi-iltansa 5. lokakuuta Helsinginkadun näyttämöllä Laura Jäntin ohjaamana. Rooleissa Ryhmäteatterin vakituiset näyttelijät Santtu KarvonenMinna Suuronen ja Robin Svartström sekä vierailijat Lassi AlhorinneSari Mällinen ja Pihla Penttinen.

Esityksessä Karunlahden seurakunnan työntekijät suuntaavat Hotelli Tunturipuron parkkipaikalta erämaahan. Kirkkoherralla on visio pyhiinvaelluksesta, mutta virkistyspäivät on maksettu hiippakunnan työyhteisökehittämisen määrärahoista, joten mukana on myös piispan lähettämä työnohjaaja tarkoituksena edistää seurakunnan taloudenhoidolle asetettuja uusia tavoitteita.

Kun seurue joutuu luonnonvoimien armoille, työyhteisön sisäiset ristiriidat ovat äkkiä vain pintaa, jonka alta yksilöiden padotut tunteet ja tarpeet alkavat purkautua esiin: Mitä tapahtuu, kun hallinta pettää? Mitä tehdä, kun kännykässä ei ole kenttää? Miten olla ihmisten kanssa, joista ei pidä tai pitää liikaa? Miten kohdata kuoleman vaara? Miten pääsee perille? Mikä reitti valita?

Vaellus on itkettävän hauska ja viisas uusi kotimainen kantaesitys ihmisestä, joka luulee olevansa oman elämänsä herra. Vaelluksen taiteelliseen työryhmään kuuluvat lisäksi lavastaja Janne Siltavuori, valosuunnittelija Ville Mäkelä, äänisuunnittelija Jussi Kärkkäinen sekä puku- ja tarpeistosuunnittelija Ninja Pasanen.

Anna Krogeruksen edellinen kantaesitys Ryhmäteatterissa, 9 hyvää syytä elää, oli yleisön suuresti rakastama esitys. 9 hyvää syytä elää on saanut useita ensi-iltoja ja kerännyt kehuja eri puolilla Suomea.