Fomo_850_x_446_px

Fomo_850_x_446_px

Ryhmäteatterin nuortenteatteri esittää toukokuussa Svenska Teaternissa esitetystä Hype-musikaalista inspiroituneen nuorten musikaalin, FOMO – Fear Of Missing Out.

On kulunut tasan 25 vuotta siitä, kun nuoria villitsi teknon täytteinen musikaalisensaatio, Hype. RyhmisNuoret saivat mahdollisuuden tarttua alkuperäiseen tekstiin ja sen innoittamana syntyi 2010-luvun nuorten elämää kuvaava musikaali, FOMO – Fear Of Missing Out.
Esitys tarkastelee, miten maailma nuorten keskuudessa on muuttunut 25 vuodessa. Kantaviksi teemoiksi esityksessä nousee ihastumisen ihanuus ja kamaluus, ulkopuolisuuden tunne sekä kiusaaminen ja eriarvoisuus. RyhmisNuoret osallistuvat myös omalla henkilökohtaisella materiaalilla esityksen sisältöön.

Ohjauksesta ja sovituksesta vastaa nuortenteatterin ohjaaja Jonna Wikström. Koreografiat esitykseen ohjaa Soile Ojala, joka työskentelee parhaillaan myös Tampereen Työväen Teatterissa Billy Elliotin parissa. Musikaalinumeroita esitykseen valmistaa Sibelius Akatemian musiikkikasvattaja Vasilis Katopodis opiskelijoineen. Esitystä tukee Fingon organisoima Frame, Voice, Report! -hanke ja Helsingin kaupunki.

RyhmisNuorten toiminnan tavoitteena on edistää kaksisuuntaista kotouttamista teatterin keinoin. Monikulttuurinen näyttelijäryhmä koostuu nuorista suomalaisista teatteriharrastajista sekä valmentavaa koulutusta opiskelevista maahanmuuttajanuorista, jotka on rekrytoitu mukaan Suomen Diakoniaopistosta, Helsingin aikuislukiosta ja Eiran aikuislukiosta.
Hypen alkuperäisestä käsikirjoituksesta vuonna 1994 vastasivat Hasse Moring ja Stefan Randström. Esityksen ohjasi Ville Sandqvist. Koreografiasta vastasi Marco Bjurström ja puvustuksesta Jarkko Valtee.

Mikäli olette kiinnostuneita tekemään produktiosta juttua, niin voisin tarjota esimerkiksi ohjaaja Jonna Wikströmiä sekä jotain RyhmisNuorista haastatteluun, esimerkiksi Myrsky Virmavirtaa, joka tähditti syksyllä myös Kallion lukion Jokatyttö -esitystä.