2d453ad0-a83d-450d-a9ce-734b8a5a4246-w_576_h_2000

Kuva: Matti Pyykkö

West Side Story palaa Helsinkiin kansainvälisin solistein

Savoy-teatterin uusi West Side Story tuo lavalle kansainvälisiä tähtisolisteja ja kotimaisia huippuesiintyjiä, kuten Maria Ylipään, Diandran sekä lokakuussa 2020 Jussi-palkitun Chike Ohanwen.

Mutta eikö West Side Story ole jo nähty?

”Vasta, kun olette nähneet ensi syksyn West Side Storyn, vasta silloin se on nähty”, sanoo musikaalin uuden version ohjaaja Tuomas Parkkinen.

Ohjaaja Parkkinen ja koreografi Ima Iduozee ovat luoneet teokselle omaperäisen konseptin: West Side Story viedään uudessa tulkinnassa alkuperäistarinan juurille. Musikaali pohjautuu Shakespearin Romeoon ja Juliaan, ja Savoyn esitys sijoittuu renessanssiaikaan ja painottaa näytelmäklassikon asetelmaa vihasta, jolle on vaikea löytää järjellisiä perusteita.

Niin ikään produktion roolitus on Suomen oloissa ainutlaatuinen: pääsolistit tulevat Yhdysvalloista, ja esittäjistö on rakennettu eri tavoin kuin on totuttu. Esimerkiksi jengeissä vastakkain ei aseta ihonväriltään tai kansallisuudestaan erilaisia joukkoja. Roolit on sen sijasta miehitetty periaatteella ”kuka tahansa voi esittää ketä tahansa”.

Yhdysvaltalaisen Leonard Bernsteinin säveltämä West Side Story kantaesitettiin Broadwaylla vuonna 1957. Musikaalin teksti on Arthur Laurentsin käsialaa, ja laulujen sanat kirjoitti Stephen Sondheim. Musikaalin tunnetuimpia kappaleita ovat laulut Maria, America, Tonight, Somewhere sekä välisoitto Mambo.

Ensiesityksestään saakka West Side Story on kuulunut maailman rakastetuimpiin musikaaleihin. Se on kuitenkin vaikea toteuttaa, koska teoksen lauluroolit ja orkestraatio ovat esittäjilleen poikkeuksellisen vaativia.

West Side Storyn ensi-ilta on Savoyssa 1. syyskuuta 2021. Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 4. marraskuuta klo 9 Lippupisteen myyntipisteissä ja verkossa sekä Savoy-teatterin lippumyymälässä.

Esitykset 1.-19.9.2021 Savoy-teatterissa
Esityskieli englanti, tekstitys suomeksi, kesto noin 3 h väliaikoineen
Musikaalin tuottavat yhteistyössä Savoy-teatteri ja Sublime Music Agency.
Ohjaus: Tuomas Parkkinen, koreografia: Ima Iduozee, kapellimestari Jonas Rannila
Orkesteri: Vantaan Viihdeorkesteri

Rooleissa mm.: Maria: Holly Sedillos, USA, Chino: Roderick Kabanga, Anita: Maria Ylipää, Bernardo: Chike Ohanwe, Riff: Adam Hollick, USA, A Girl: Diandra Flores, Action: Ike Ikegwuonu, A-Rab: Joel Forsström, Baby John: Niklas Rauten, Anybodys: Kasper Korpela, Francisca: Nathalia Hyvärinen Kanerva sekä ensemble Leo Ikhilor, Akim Bakhtanoui, Iiris Puustinen, Selma Kauppinen, Josefiina Kotajärvi ja Atiti Iduozee.