96ffe879-5fc2-4302-a107-228b56f93eff-main_image

Bollywood KaBOOM!

Syyskaudella Savoy-teatteri laajentaa ohjelmistoaan omaperäiseen oopperataiteeseen. Yleisölle tarjotaan video- ja valoefektein rikastettu barokkiooppera Los Elementos, romanttiskoominen Apteekkiooppera sekä bhangra-oopperamusikaali Bollywood KaBOOM!.

Ville Saukkosen ohjauksessa 1700-luvun teos Los Elementos muuntuu futuristiseksi. Luonnonvoimat vesi, tuli, maa ja ilma ovat uhattuina ilmastonmuutoksen myötä. Säveltäjä Antonio Litereksen harmoninen sävelkieli liikuttaa virtuoottisten tähtisolistien Essi Luttisen, Tuuli Lindbergin, Marion Melnikin, Annaliisa Pillakin ja Kristian Lindroosin tulkitsemana. Espanjalaisia flamenco-koreografioita soinnuttaa Ensemble Nylandia. Los Elementos Savoy-teatterissa 30.9. ja 1.10 klo 19

Apteekkioopperassa Joseph Haydnin teos saa myös Ville Saukkosen tuoreen käsittelyn, kun ihanan Grillettan sydämestä taistellaan pilleripurkkien maailmassa. Solistit Tia Svanberg, Kalle Virtanen, Joel Forsström jaKimmo Turunen viihdyttävät orkesteri Camerata Amoroson säestyksellä. Apteekkiooppera Savoy-teatterissa 15.11. klo 19

Spektaakkeli Bollywood KaBOOM! sulauttaa ennakkoluulottomasti ooppera-aarioita ja suomi-räppiä bhangra-bändin Shavan musiikkiin. Upeat tanssinumerot ja kuorokohtaukset takaavat Suomen ensimmäisen Bollywood-oopperamusikaalin visuaalisen yltäkylläisyyden. Ennennäkemättömän melodraaman tähtinä loistavat mezzosopraano Essi Luttinen sekä Kiureli Sammallahti. Bollywood KaBOOM! Savoy-teatterissa 1.12. klo 19

Oopperamaistiaisia Espan lavalla Taiteiden yönä 25. elokuuta

Ooppera Skaala ja Shava ovat Bollywood-tunnelmissa klo 16.30 ja sen jälkeen klo 18.30 kuullaan katkelmia Los Elementos barokkioopperasta. (Koko ohjelma www.espanlava.fi)

Linkit

Savoy-teatteri