_MG_0996

_MG_0996

Reetta-karhun ensimmäinen seikkailu, Reetta-karhu ja kadonneen tähtitaivaan arvoitus, oli erittäin suosittu ja keräsi paljon positiivista palautetta. Tämän takia tutut hahmot haluttiin tuoda uudestaan lavalle uuden seikkailun myötä. Puitteet ovat tällä kertaa isommat, sillä Reetta-karhu, Peetu-pupu ja Maisa-majava seikkailevat Mikkelin Teatterin isolla lavalla pienen puolen sijaan. Tämän ansiosta näytelmä on myös visuaalisesti näyttävämpi kuin aikaisemmin.

Esitys on poikkeuksellisesti toteutettu työryhmänä, johon kuuluu Marjo-Riikka Romo, Riina Uimonen ja Tuomas Turkka. Marjo-Riikka Romo on lisäksi kirjoittanut käsikirjoituksen. Musiikin näytelmään on tehnyt Katriina Honkanen ja ohjausvastuu on ollut Riina Uimosella. ”Työryhmänä työskentely on toiminut todella hyvin ja jopa paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Hahmot olivat meille jo valmiiksi tuttuja ja selkeämpiä”, Uimonen kertoo.

Näytelmä on tehty huomioiden perheen pienimmät, mikä näkyy esityksessä. Esimerkiksi katsomo ei pimene täysin esityksen ajaksi, jolloin mahdollisesti uusi ja jännittävä ympäristö ei jännitä niin paljon pieniä katsojia. Lisäksi katsomossa ei tarvitse olla hiljaa, vaan katsojat saavat osallistua ja jutella hahmojen kanssa.

Näytelmässä Reetta-karhu, Peetu-pupu ja Maisa-majava seikkailevat karkkimaailmassa, menevät raketilla kuuhun ja käyvät jopa meren pohjassa. Kaikki ei kuitenkaan aina ole sitä, miltä näyttää, mikä selviää näytelmän myötä myös Reetalle, Peetulle ja Maisalle. Reetta-karhun talviuni sopii perheen pienemmille, parhaiten alle 7-vuotiaille. Uimonen kertoo, että edeltävässä näytelmässä nuorin katsoja oli kolme viikkoa vanha.

Jatkoa esitykselle on jo tiedossa, sillä vuoden päästä kolmikko seikkailee jälleen uudessa esityksessä, joka tehdään yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa.