Home » Suomen Kansallisteatteri » Kansallisteatterin syyskausi avattiin tänään – suomalaisuus ja tasa-arvo nousevat esiin ohjelmisto- ja taiteilijavalinnoissa

Kansallisteatterin syyskausi avattiin tänään – suomalaisuus ja tasa-arvo nousevat esiin ohjelmisto- ja taiteilijavalinnoissa

9931f8c0d9649ba2_800x800ar

Koivu ja Tähti , Ensi-ilta Suomen Kansallisteatterissa 13.9.2017, Valokuvaaja: Tuomo Manninen

”Tasa-arvon eteen on tehtävä työtä”, linjaa pääjohtaja Mika Myllyaho avajaispuheessaan. Katso puhe kokonaisuudessaan täältä .

Itsenäisyyden juhlavuosi jatkuu Kansallisteatterin syyskauden ensiluokkaisessa ohjelmistossa, jonka ytimessä ovat ennen kaikkea Suomi ja suomalaisuus − moniulotteisesti nähtyinä. Tänään tiistaina Suurella näyttämöllä vietetyissä avajaisissa pääjohtaja Mika Myllyaho puhui tasa-arvon toteutumisen tärkeydestä teatterintekemisessä sekä painotti edelleen teatterin merkitystä sivistyksen vartijana nykyisinä aikoina. ”Olen iloinen, että tänä syksynä teatterissamme on enemmän naisohjaajia, ja tasa-arvon eteen tehdään tulevaisuudessa yhä enemmän työtä. Ei vain tasa-arvon takia, vaan myös sen vuoksi, että meillä Suomessa on erittäin lahjakkaita naisohjaajia, jotka tekevät mielenkiintoista teatteria.” Myllyaho lausui tilaisuudessa myös kiitoksensa Suomen hallituksen Pienen näyttämön peruskorjausta varten myöntämästä suunnittelurahasta.

Avajaisissa nähtiin otteita muun muassa Pirkko Saision Kansallisteatterille kirjoittamasta juhlanäytelmästä Koivu ja Tähti sekäLaura Ruohosen ja Anna-Mari Kähärän koko perheen musikaalista Tippukivitapaus , jotka saavat kantaesityksensä Suurella näyttämöllä. Pienen näyttämön ensi-iltoina nähdään niin ikään kotimaiset kantaesitykset Kjell Westön Kangastus 38 sekäKirsikka Saaren ja Jenni Toivoniemen Masennuskomedia . Willensaunassa ensi-iltansa saavat Mihail Bulgakovin klassikkoMestari ja Margarita sekä Okko Leon uutuusdraama Pimeä huone . Kansallisteatterin ja HAM Helsingin taidemuseon yhteistyönä syntyvä Thomas Bernhardin Vanhat mestarit esitetään museossa. Kiertuenäyttämön dokumentaarisen teatteriprojektin huipentava Toinen koti saa kantaesityksensä Omapohjassa. YTYÄ!-yleisötyöosaston alueellisen hankkeen Maunulan maisemaosana syntynyt Tunne nimeltä rakkaus nähdään sekä Maunula-talossa että Willensaunassa.

Lisäksi Kansallisteatterin ohjelmistoa täydentävät tänä syksynä muun muassa monet huipputason vierailut ja laadukkaat yhteistuotannot, konsertit ja lastenesitykset. Lue lisää Kansallisteatterin syysohjelmistosta tänään ilmestyneestä Kansallisteatteri-lehdestä !