kom_kvvr_kuva_noora_geagea

Kuvassa: Marc Gassot (kokki), Niko Saarela (varas), Vilma Melasniemi (vaimo) ja Elmer Bäck (rakastaja)
Kuva: Noora Geagea

Kokki, varas, vaimo ja rakastaja on esitys nautinnonhalusta, vallanhimosta ja eettisyydestä – ensi-ilta KOM-teatterissa 15.2.2017.

KOM-teatterin kevään ensi-ilta Kokki, varas, vaimo ja rakastaja on karnevalistinen musta komedia, joka pohjautuu Peter Greenawayn samannimiseen elokuvaan. KOM-teatterin esityksen dramatisoinnista, sovituksesta ja ohjauksesta vastaa Riko Saatsi.

Kokki, varas, vaimo ja rakastaja on esitys, jossa käsitellään huumorin keinoin meidän aikaamme leimaavia kysymyksiä, esimerkiksi poliittisen ja yhteiskunnallisen arvoilmapiirin kylmenemisestä ja sitä, onko kaikki nykyään kaupan. Mikä on ihmisille tässä ajassa arvokasta, mistä asioista haluamme pitää kiinni? Se kertoo myös nautinnonhalusta ja vallanhimosta, ja se nostaa esille ruokaan ja ihmissuhteisiin liittyviä eettisiä kysymyksiä.

Kokki, varas, vaimo ja rakastaja tulee olemaan runsas ja värikäs, moniaistillinen esitys. Huippukokki Antto Melasniemi on toiminut esityksen ruokasuunnittelijana, ja hän on mukana esityksessä myös näyttelijänä ja kokkina, joka laittaa ruokaa näyttämöllä esityksen aikana.

KOM-teatterin katsomo on käännetty toisin päin ensimmäistä kertaa lähes viiteentoista vuoteen, joten yleisö pääsee kokemaan KOM-teatterin salin uudesta perspektiivistä. Ville Seppäsen videosuunnittelun kautta esitys myös laajenee näyttämöltä teatterin takatiloihin, kellariin ja pihalle.

Varas Albert Spican roolissa nähdään Niko Saarela, kokkina Marc Gassot, vaimona Vilma Melasniemi ja rakastajana Elmer Bäck. Muissa rooleissa näyttelevät Johannes Holopainen, Eero Milonoff ja Eeva Soivio sekä aiemmin mainittu Antto Melasniemi. Pukusuunnittelusta vastaa Jussi-ehdokkaanakin oleva Tiina Kaukanen, äänisuunnittelusta Suomi-palkittu Kasperi Laine ja lavastuksesta Markku Pätilä.

Ennakkolipunmyynti kevään Kokki, varas, vaimo ja rakastaja -esityksiin on ollut vilkasta. Esityksen ensi-ilta on KOM-teatterissa 15.2.2017 ja esitykset jatkuvat 17.5.2017 saakka. Liput ovat myynnissä KOM-teatterissa ja Ticketmasterissa.