Home » Suomen Kansallisteatteri » Kansallisteatterin yleisötyön Maunulan maisema -hankkeen vuosi 2017 täyttyy rakkaudesta ja kiitoksista

Kansallisteatterin yleisötyön Maunulan maisema -hankkeen vuosi 2017 täyttyy rakkaudesta ja kiitoksista

96432a5d8f9ad772_800x800ar

Ihme arki -yhteisötaideprojektin ajatuksena on kerätä kiitettäviä ihmisiä ja tuoda heidän arkeensa jotakin yllätyksellistä. Projektin taiteilijat suunnittelevat taideteon, ja sen toteutukseen otetaan mukaan maunulalaisia asukkaita. Koko vuoden 2017 teema on rakkaus.

Ketä sinä haluaisit kiittää asuinalueeltasi? Kuka jää kiitosta vaille? Kuka ansaitsee tunnustusta? Kuka on muuten vain kiva? Näitä kysymyksiä esittää Ihme arki -taiteilijaduo Eveliina Heinonen ja Laura Ikonen maunulalaisille. ”Taideteko voi olla vaikka iso flash mob tai oodi Alepan kassalle. Taideteko yllättää kiitoksen kohteen silloin, kun hän sitä vähiten odottaa. Odotamme innolla ketä maunulalaiset haluavat kiittää”, kommentoi hankkeen taiteellinen suunnittelija Eveliina Heinonen.

Loppuvuodesta ensi-iltansa saa rakkaudesta kertova esitys. Esitys luodaan yhdessä maunulalaisten asukkaiden kanssa ja se nähdään sekä Maunulassa että Kansallisteatterissa. Esityksen tekoprosessi on leikillinen tutkimusmatka rakkauden eri muotoihin, ja kabareemaisessa lopputuloksessa tulevat näkymään niin maunulalaisten omat kokemukset, tarinat, muistot ja ajatukset kuin kulttuuriamme ympäröivät rakkauskäsitykset, kuvat ja myytit. Myös rakkauden kääntöpuoli, rakkaudettomuus ja yksinäisyys, nousee esiin.

Syksyn 2016 huipentanut, viiden maunulalaisen asukkaan Muotokuvia-esitys nähdään vielä Maunula-talon avajaisviikolla 31.1.2017. Maunulan maisema tulee näkymään myös Maunulan alueen omissa tapahtumissa, kuten Jääjuhlassa, Maunulapäivässä ja Musaa ja makkaraa -festivaalilla. Lisäksi  Maunulalainen päiväkirja, johon kuka tahansa voi kirjoittaa, on edelleen lainattavissa Maunulan kirjastosta. Loppukeväästä maunulalaisille avautuu mahdollisuus tilata Naapuripöytä omaan kotiinsa tai yhteisöönsä. Naapuripöytä-tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa ihmisiä toisiinsa pelin muodossa.

Kansallisteatterin kolmivuotisen Maunulan maisema –hankkeen ajatuksena on tuoda teatteria, taidetta sekä kohtaamisia alueen asukkaille. Maunulan maisema on yksi Helsingin Kulttuurikeskuksen tukemista Helsingin mallin aluehankkeista.