90ef5ee001a0d426_800x800ar

90ef5ee001a0d426_800x800ar

Helsingin Kaupunginteatteri, Shrek. Kuvassa Petrus Kähkönen ja Anna-Maija Tuokko Kuva © Mirka Kleemola

Linnanmäen Peacock-teatteri täytyy satuhahmoista, lämpimästä huumorista ja vauhdikkaasta musiikista, kun koko perheen romanttinen musikaalikomedia Shrek saa odotetun ensi-iltansa 25. elokuuta. Suosittuun DreamWorksin animaatioon perustuvan, David Lindsay-Abairenkäsikirjoittaman ja Jeanine Tesorin säveltämän musikaalin on suomentanut ja sen ohjaa Helsingin Kaupunginteatterin johtajana vuoden vaihteessa aloittava Kari Arffman.

Shrek on vastustamaton tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja erilaisuuden hyväksymisestä. Suuri, vihreä, yksikseen suolla asusteleva jätti Shrek (Jon-Jon Geitel/ Petrus Kähkönen) on pelottavasta ulkomuodostaan huolimatta rauhaa rakastava olento. Lörpöttelevä Aasi (Matti Leino) seuranaan hän lähtee urheasti pelastamaan kaunista prinsessa Fionaa (Laura Alajääski/Anna-Maija Tuokko), ja taistelemaan minimittaista, satuja inhoavaa hirmuhallitsija Farquaadia (Kari Arffman/Antti Timonen) vastaan.

Koreografiat yli 36-henkiselle ensemblelle suunnittelee HDC:n taiteellinen johtaja Jyrki Karttunen, ja 12 muusikon orkesteria johtaa Risto Kupiainen. Shrekin lavastuksen on suunnitellut Samuli Halla ja mielikuvitusta hivelevät puvut ovat Tim Hatleyn käsialaa. Valosuunnittelusta vastaa William Iles ja äänisuunnittelusta Kirsi Peteri ja Jori Tossavainen. Naamioinnin ja kampaukset ovat suunnitelleet HKT:n rautaiset ammattilaiset Jutta Kainulainen, Milja Mensonen ja Jaana Nykänen.

Musikaalissa esiintyy koko Helsinki Dance Company: Sofia Hilli, Kirsi Karlenius, Jyrki Kasper, Aksinja Lommi, Kai Lähdesmäki, Heidi Naakka, Kaisa Niemi, Unto Nuora, Sami Paasila, Mikko Paloniemi ja Inka Tiitinen. Rooleissa nähdään edellisten lisäksi mm. Sari Haapamäki, Helena Haaranen, Juha Jokela, Ilkka Kokkonen, Kari Mattila, Emilia Nyman, Tiina Peltonen, Raili Raitala, Kaisa Torkkel, Leenamari Unho ja Mikko Vihma. Esiintyjäryhmässä on mukana myös lapsia ja nuoria (Ronny Isaksson/Miska Sagulin/Kasperi Virta, Laura Laitinen/Onerva Pohjolainen/Sara Vihma, Elina Kanerva/Laurapeppi Väänänen).

Sadun Shrekistä kirjoitti Yhdysvaltalainen kirjailija ja kuvittaja William Steig vuonna 1990. Siitä tehty tietokoneanimaatio sai kaikkien aikojen ensimmäisen parhaan animaatioelokuvan Oscar-palkinnon vuonna 2002. Sittemmin animaatiosta on tehty kolme jatko-osaa (2004, 2007 ja 2010) ja viides Shrek-elokuva on valmistumassa vuonna 2019. Musikaali Shrekistä tehtiin Broadwaylle vuonna 2008, jonka jälkeen se on valloittanut musiikkiteatterin ystäviä ympäri maailmaa. Shrek on herättänyt kiinnostusta myös Helsingissä, syyskaudella esitettävään musikaaliin on myyty jo yli 20 000 lippua.

Suuren suosion saavuttanut Shrek on iloisen ja vauhdikkaan musiikin sekä kauniiden balladien juhlaa, joka valloittaa oivaltavalla huumorillaan ja syvällä elämänviisaudellaan kaikenikäiset katsojansa. Shrek-musikaalia suositellaan kaikille kouluikäisestä alkaen.

Shrek-musikaalin Helsingin Kaupunginteatterin ensi-ilta 25.8.2016 ja esitykset 17.12.2016 saakka Peacock-teatterissa
Liput: 27 – 54 €

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Eerikinkatu 2, ma-pe klo 9-18, la klo 12-18 ja Tickemaster ma-la klo 8-21, su klo 10-18, puh. 0600 10 800 (1,98 e/min pvm)
www.hkt.fi