Mantere ja näyttelijät kuva: Pate Pesonius

Q-teatterin taiteellisena johtajana aloittaa vuoden 2023 alusta teatteriohjaaja Juho Mantere, TaM.

Mantere on valittu tehtäväänsä viisivuotiselle kaudelle. Hän on valmistunut ohjaajaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta ja on valmistumisestaan alkaen työskennellyt freelancer-ohjaajana ja näytelmäkirjailijana.

Mantere on Q-teatterille johtaja, jonka omista ohjauksista tulee muodostumaan selkäranka teatterin ohjelmistosuunnittelulle, hän tuo Q:n näyttämölle tuoreen ohjaajasukupolven äänen.  Mantereen esityksissä yhteiskunnalliset aiheet ja makaaberi huumori törmäävät tavalla, joka on omiaan muodostamaan rikkaan ja ilmaisuvoimaisen teatterikielen. Mantereen aikaisempia ohjauksia
Q-teatterissa ovat olleet Donkey Hot (2019) ja Toksinen Kabaree (2021). Toksinen Kabaree saa uusintaensi-iltansa Q-teatterissa 29.4. ja esityksiä huhti-toukokuussa yhteensä 15 kappaletta.

Juho Mantereen kanssa Q- ensembleen uusiksi jäseniksi on valittu näyttelijät Satu Tuuli Karhu,
Miro LopperiOlli Riipinen ja Anna-Sofia Tuominen.

Q-teatterin toiminnanjohtajaksi 1.1.2023 alkaen on nimitetty Birgit Aittakumpu, FM/kulttuurituottaja AMK. Aittakummun laaja kokemus ja näkemys näyttämötaiteen monimuotoisesta toimintaympäristöstä ja käytännönläheinen ote tulevat olemaan teatterille arvokkaita.

Henkilövaihdosten myötä Q-teatteri kiittää lämpimästi teatterinjohtaja Antti Hietalaa ja hallintojohtaja Esa Kylmälää.

”Q-teatterilla on syvät juuret sen jäsenistössä, yhteisössä ja yhteistyössä. Teatterin kehittyminen merkitykselliseksi näyttämöksi on pitkän linjauksen tulosta. Hietalan näkemys ja rohkeus ovat laajentaneet käsitystä teatterin mahdollisuuksista ja olleet korvaamattomia Q-teatterin taiteellisen linjan kehittämisessä.  Hietala tulee teatterinjohtajuuden jälkeen siirtymään uusiin tehtäviinsä Uuden Näytelmän Toimistoon.
Kylmälä on ammentanut laajasta teatterikentän ja hallinnon tuntemuksestaan Q-teatteriin kokemusta, jonka avulla teatteri on vahvistunut ja vakiintunut, ja saavuttanut kiinteän asemansa teatterikentällä. Hietalan ja Kylmälän sitoutuminen teatteriin ja sen yhteisöön on tehnyt mahdolliseksi pitkäjänteisen ja tekijöiden vuoropuhelua kunnioittavan työn.”

Yhteisön puolesta kiittäen,
Annukka Pykäläinen, Q-teatteri ry:n puheenjohtaja

Juho Mantere (s. 1987) on valmistunut teatteriohjaajaksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2019. Hänen viimeisimpiä ohjaustöitään ovat Pelikanen Teatteri Viiruksessa, Toksinen Kabaree Q-teatterissa ja Rakkaani, Conan Barbaari Turun kaupunginteatterissa.

Satu Tuuli Karhu (s. 1994) tunnetaan muun muassa roolistaan elokuvassa Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja, josta hänet palkittiin parhaan naissivuosan Jussi-palkinnolla. Hän on Q-teatterin lisäksi näytellyt mm. Suomen Kansallisteatterissa ja Teatteri Jurkassa

Miro Lopperi (s. 1992) tunnetaan mm. roolistaan Ylen TV-sarjassa Aikuiset. Tällä hetkellä hän näyttelee Turun Kaupunginteatterissa näytelmässä Amadeus. Lopperi näyttelee myös Q:n Toksisessa Kabareessa

Olli Riipinen (s. 1988) on näytellyt muun muassa Kansallisteatterissa, Teatteri Takomossa ja Musiikkiteatteri Kapsäkissä. YLE:n radiokuunnelmassa Kaikki huutaa Dingo! hän näytteli Neumannia. Hän on mukana myös Toksisessa Kabareessa.

Anna-Sofia Tuominen (s. 1990) on näyttelijä ja laulaja, joka on Q-teatterissa Toksisen Kabareen lisäksi näytellyt Tavallisuuden aaveessa. Laulajana hänet tunnetaan mm. Tilhet, pajut ja muut yhtyeestä.

Birgit Aittakumpu FM/kulttuurituottaja AMK Hän on työskennellyt näyttämötaiteen alalla sekä toiminnanjohtajana, tuottajana että suunnittelijana ja projektijohtajana. Aktiivinen järjestövaikuttaja.