Henna Sormunen on Seinäjoen kaupunginteatterin Peppi Pitkätossu. Kuva: Jukka Kontkanen

Seinäjoen kaupunginteatterissa nähdään torstaina Peppi Pitkätossun uusintaensi-ilta. Viime keväänä ensi-iltaan tuotu musiikillinen lastennäytelmä ehdittiin esittää kerran.

– Tosiaan, vuosi on mennyt! Ehdimme seilata maailman meret isän ja Hopsu-laivan miehistön kanssa. Paistoin lettuja ja herra Tossavainen opetteli keittämään spagettia. Nyt olen mopannut lattioita Huvikummussa, tykkään siivota, Peppi kertoo kuulumisiaan.

Seinäjoen kaupunginteatterin näyttelijä Henna Sormunen on samaa mieltä esittämänsä roolihahmon kanssa, vuosi kului nopeasti. Näytelmä lämmitetään esitysvalmiiksi kahden viikon aikana. Moni asia on pysynyt samana, kuten vaikkapa laulut ja lavastus.
– Muutoksiakin on. Olemme harjoitelleet päivitettyjä koreografioita ja mukana on uusia näyttelijöitä.

Sormusen Peppi on näyttämöllä koko esityksen ajan.
– Rooli on fyysinen ja olen hakenut tekemiseen paitsi tarkkuutta myös energiatehokkuutta: etsin paikkoja, joissa ehdin hengittää, Sormunen nauraa.

Torstain 25. helmikuuta ensi-iltaan pääsee 20 katsojaa. Katsojat on arvottu esitykseen lipun ostaneiden kesken. Aluehallintoviranomaisen voimassaolevat kokoontumisrajoitukset yltävät 1. maaliskuuta saakka. Teatteri tiedottaa mahdollisista muutoksista ensitilassa. Peppi Pitkätossua esitetään suurella näyttämöllä toukokuun lopulle saakka.

Iloinen ja vauhdikas esitys

Henna Sormusen Peppi Pitkätossun rinnalla näytelmässä nähdään Annikan roolissa Eeva Markkinen sekä uutena Tommina Jussi Jätinvuori.

Monissa eri rooleissa näyttelevät, tanssivat ja laulavat Jani JohanssonMia VuorelaHeikki VainionpääVille OrttenvuoriEsa AhonenMari Pöytälaakso ja Heidi Ajanto.

Näytelmän ohjaa Anu Hälvä ja koreografi on Jyri NumminenTimo Ristilän kipparoimassa orkesterissa soittavat Teemu VuorelaPetri Välimäki ja Markus Kaikkonen. Lavastuksen on suunnitellut Juho Lindström, puvut Riikka Aurasmaa ja naamioinnin Petriina Suomela. Äänisuunnittelu on Riku Metrsä-Ketelän, valot Timo Alhasen ja tarpeisto on Minna Nortusen ja Airi Lakson.

Astrid Lindgrenin kirjoittamiin Peppi Pitkätossu -kirjoihin perustuvan näytelmän on dramatisoinut Staffan Götestam ja suomentanut Liisa Ryömä. Musiikin ovat säveltäneet Georg Riedel ja Jan Johansson.