taka-aitio_300dpi

taka-aitio_300dpi

Kuva: Kari Sunnari

Tampereen Työväen Teatterin ohjelmisto veti viime näytäntövuonna katsomoihin 151 753 katsojaa. Nousua edellisvuoteen verrattuna oli 10 158 katsojan verran.

Eniten katsojia saivat Suuren näyttämön musikaalit. Jo syyskaudella ensi-iltansa saivat Viulunsoittaja katolla, 26 769 katsojaa, ja Jykevää on rakkaus, 19 222 katsojaa. Vuoden 1918 tapahtumia käsittelevä musikaali Tytöt 1918 sai ensi-iltansa tammikuussa ja oli niin ikään menestys. Sen näki 18 059 katsojaa salien ollessa liki täynnä, kun täyttöaste oli noin 90 %. Musikaali jatkaa ohjelmistossa syksylläkin.

Eino Salmelaisen näyttämön katsotuimmat olivat koko perheen näytelmä Adalmiinan helmi, 8 566 katsojaa, uudelleen viritetty klassikko Luulosairas, 8 105 katsojaa sekä kotimainen uutuusnäytelmä Presidentti ja tyttö, 7 161 katsojaa. Kellariteatterissa houkuttivat lastennäytelmät ja paluun näyttämölle tehnyt komedia Parasta ennen. Tatu ja Patu työn touhussa sai 1 509 katsojaa, vain kahdeksan esityksen verran esitetty Parasta ennen 1 152 katsojaa sekä Mitä tehtäis? 1 151 katsojaa.

TTT-Klubin komediapainoitteinen teatteriohjelmisto keräsi tänä vuonna kaikkiaan 19 667 katsojaa, nousua sielläkin edellisvuoteen verrattuna lähes 4 000 katsojan verran. Katsotuin oli  komedia Mars vs. Venus 8344 katsojallaan. Myös keikkayleisön määrä kasvoi 5 877 kävijään edellisvuoden luvusta 4519 ja monet keikoista oli aiempien vuosien tapaan loppuunmyyty.

Lisäksi erilaisissa yleisötapahtumissa kävi näytäntövuoden aikana 3 663 kävijää ja teatterin yhteydessä toimivassa kokous- ja kongressikeskus Puistotornissa 12 702 kävijää.

“Olemme iloisia siitä, että ohjelmistomme on kiinnostanut katsojia ja katsojaluku nousi peräti 10 000 katsojalla. Nousujohteinen katsojalukukehitys näyttää jatkuvan syksylläkin. Tuleva ohjelmistomme on herättänyt runsaasti kiinnostusta”, iloitsee teatterinjohtaja Maarit Pyökäri. “Olemme myös valtavan kiitollisia kaikesta siitä tuesta jota saimme kuluneen kevään aikana valtionosuusjärjestelmän uudistusehdotukseen liittyvän keskustelun keskellä.”

”Lipunmyynnin hyvää kasvua on auttanut TTT:n markkinoinnin ja myynnin tuominen entistä lähemmäs teatterikävijöitä”, toteaa puolestaan markkinointi- ja myyntipäällikkö Juhapekka Voutilainen. ”Olemme näytäntövuoden mittaan kohdanneet tapahtumissa tuhansia asiakkaitamme ja avoimien ja riemukkaiden keskustelujen pohjalta olemme muuttaneet koko lipunmyyntiä dynaamisemmaksi.”