Home » Kotkan kaupunginteatteri » Kotkan Kaupunginteatterissa juhlitaan Stingillä ja Junnulla

Kotkan Kaupunginteatterissa juhlitaan Stingillä ja Junnulla

3f62a2b4-c620-464e-b8f5-3e932b7dbe42-w_960

Kuva: Tommi Mattila / Viimeinen laiva

Kotkan kaupunginteatteri juhlii tänä vuonna 110-vuotista taivaltaan. Juhlavuosi huipentuu syksyllä teatterin Suurella näyttämöllä kun ensi-iltansa saa kaksi isoa tuotantoa. Syksy alkaa pieneen telakkakaupunkiin sijoittuvalla Sting-musikaalilla Viimeinen laiva, jossa unelmoidaan paremmasta maailmasta. Marraskuussa ensi-iltaan tulee Ari-Pekka Lahden kirjoittama kantaesitys, Juha Vainion (s.38) elämästä kertova musiikkinäytelmä Junnu. Juhlavuosi näkyy muutenkin teatterin syksyssä monin eri tapahtumin ja tilaisuuksin. Teatterin 110-vuotisjuhlagaala järjestetään 9.11.2018 Suurella näyttämöllä.

Naapuri-näyttämön nykytodellisuutta luotaavan, uusia tekstejä ja esityksiä sisältävän profiilin avaa Tuire Tuomiston ohjaama esitys Mar1a918,. Esitys kertoo radikalisoitumisesta ja siinä käsitellään vuoden 1918 tapahtumia nykypäivän valossa. Esityksessä etsitään yhtymäkohtia satavuotisen Suomen sotahistorian ääri-ilmiöille tästä ajasta.

Elävän kulttuuriravintola Kairon syksyn ensi-iltana on Mikkomarkus Ahtiaisen säveltämä ja kirjoittama hersyvä musiikki-stand up -show Nelikymppinen. Esitys kertoo ikäkriisistä, ja siitä miten se jätetään taakse ja käännetään katse kohti tulevaa.

Kotkan Nuorisoteatterin kanssa yhteistyössä V2-halliin syntyy Pia Lunkan ohjaama, Jyrki Paretskoin nuortenkirjoihin perustuva yhteisöllinen Rock-musikaali Shell’s Angles. Toisena yhteistyönä toteutetaan seitsemän muun Suomen teatterin kanssa Mikko Roihan ohjaama Maria Jotunin klassikko Miehen kylkiluu. Esitys on jatkoa Pesärikon aloittamalle kolmivuotiselle valtakunnalliselle teattereiden väliselle yhteistyöprojektille.