Home » Helsingin Kaupunginteatteri » Hannu-Pekka Björkman näyttelijäksi Kansallisteatteriin

Hannu-Pekka Björkman näyttelijäksi Kansallisteatteriin

b1d5a4befa4aefcf_800x800ar

Valokuvaaja: Kari Kaipainen / A-lehdet

Suomen merkittävimpiin näyttelijöihin lukeutuva Björkman aloittaa osana Kansallisteatterin vakituista näyttelijäkuntaa 1.3.2018. ”Hienoa saada upea taiteilija joukkoomme”, pääjohtaja Mika Myllyaho iloitsee.

Hannu-Pekka Björkman on tehnyt merkittäviä rooleja teattereissa, televisiossa ja elokuvissa. Kansallisteatterin viimeisimpiä töitä ovat olleet kiitetyt roolit teoksissa Onnellisuuden tasavalta (2015), Godota odottaessa(2011) sekä Idiootti (2010). Björkmanin rooleja on nähty myös ulkomailla Kristian Smedsin teoksissa Mental Finland sekä Der imaginäre sibiriske Zirkus des Rodion Raskolnikow.

Björkmanin huomattavimpia elokuva- ja televisiotöitä ovat olleet muiden muassa Eläville ja kuolleille, Haarautuvan rakkauden talo, Maailma on valmis ja Kohtuuttomuuksia. Hänelle on myönnetty muiden muassa Jussi-patsas sekä parhaan miesnäyttelijän Venla-palkinto. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hänelle Suomi-palkinnon 2010.

Björkman työskentelee parhaillaan Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen koulutusohjelman professorina. Viisivuotinen professuuri päättyy tammikuussa 2018.