Home » Suomen Improvisaatioteatterit ry » Suomen Improvisaatioteatterit ry perustettiin Rovaniemellä

Suomen Improvisaatioteatterit ry perustettiin Rovaniemellä

kaamos-perjantai_orig

Suomalaiset improvisaatioteatterit esiintyivät Rovaniemen Kaamos Improfestivaalilla ja perustivat kattojärjestön. Kuva Kaisa Kokko

Torstaina 12.1.2017 suomalaiset improvisaatioteatterit perustivat oman kattojärjestönsä Rovaniemellä järjestetyn Kaamos Improfestivaalin aikana. Suomen Improvisaatioteatterit ry:n perustamiskirjan ovat allekirjoittaneet helsinkiläinen improvisaatioteatteri Stella Polaris, tamperelainen improvisaatioteatteri Snorkkeli, jyväskyläläinen osuuskunta Kuje sekä rovaniemeläinen Lentävän Poron Teatteri. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Lentävän Poron Teatterin Jussi Olavi Jokinen ja varapuheenjohtajaksi improvisatioteatteri Snorkkelin Reeta Annala.

Suomen Improvisaatioteatterit ry on kotimaisten improvisaatioteattereiden kattojärjestö, jonka tehtävä on toimia ammattimaisten improvisaatioteattereiden edunvalvonta- ja palveluyhteisönä sekä tukea ja edistää suomalaisten improvisaatioteattereiden toiminnan edellytyksiä.

“Tämä on oikea aika improvisaatioteattereille yhdistää voimansa Suomessa. Oman etujärjestön myötä lisäämme improvisaatioteattereiden valtakunnallista yhteistyötä, kehitämme lajia ja tuomme improvisaatioteatterin koko laajuudessaan myös paremmin suuren yleisön tietoisuuteen.” Suomen Improvisaatioteatterit ry:n vastavalittu puheenjohtaja Jussi Olavi Jokinen sanoo. “Tanssi- ja tanssiteatteri sekä sirkus ovat jo tehneet vastaavan yhdistymisliikkeen ja nostaneet oman lajinsa niiden ansaitsemalle tunnettuuden ja arvostuksen tasolle esittävän taiteen kentässä. Improvisaatioteatteri on nyt aloittanut saman työn tekemisen.”

Historiallinen kokous pidettiin Rovaniemellä ja samassa yhteydessä improvisaatioteatterit pohtivat tulevaisuuttaan kokouksen ympärillä pidetyssä seminaarissa. Seminaariin osallistuneet teatterit kertovat, että improvisaatioteatteri kasvaa, kehittyy ja monimuotoistuu kovaa vauhtia Suomessa ja kymmeniä vuosia tehty työ näkyy ja kuuluu koko ajan enemmän. Lähitulevaisuuden tavoitteina nähdään muun muassa ammattilaisten valtakunnallinen vuosittainen festivaali, improvisaatioteatterin sivuainekokonaisuuden saaminen osaksi suomalaista teatterikoulutusta, näkyvyys teatterialan julkaisuissa sekä yhteinen kiertuetoiminta.

“On hienoa, että perustamiskokouksessa oli mukana improvisaatioteattereita näin monesta eri kaupungista ja toki tulevia ja tukensa osoittaneita jäsenorganisaatioita löytyy vielä muualtakin Suomesta. Perustamiskokouksessa valitun hallituksen ensimmäinen tehtävä on nyt saada kaikki ammattimaista improvisaatioteatteritoimintaa harjoittavat toimijat mukaan kattojärjestöön.” Suomen Improvisaatioteatterit ry:n varapuheenjohtaja Reeta Annala sanoo.

Suomen Improvisaatioteatterit ry on aatteellinen ja yleishyödyllinen yhdistys. Suomen Improvisaatioteatterit ry toimii ammattimaisten improvisaatioteattereiden edunvalvonta- ja palveluyhteisönä.

Hallitus 2017

Jussi Olavi Jokinen, puheenjohtaja

Lentävän Poron Teatteri

Reeta Annala, varapuheenjohtaja

Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli

Harri Huttunen

Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli

Elina Stirkkinen

Improvisaatioteatteri Stella Polaris

Kaarina Etto

Improvisaatioteatteri Stella Polaris

Kaisa Kokko

Osuuskunta Kuje

Marianna Räsänen

Osuuskunta Kuje

Jonne Suopajärvi

Lentävän Poron Teatteri