9022988_orig

Valokuva Pasi Hakkio

Miika Nousiaisen romaaniin perustuva ja Kari Väänäsen ohjaama “Metsäjätti” –näytelmä nähdään yleisön pyynnöstä vielä kerran Rovaniemellä, kahvila Kauppayhtiön sisäpihalla ke 10.8. alkaen. Lentävän Poron Teatterin tuottamasta näytelmästä on elokuun aikana 8 esitystä ja näytelmä on muokattu ulkoilmateatteriin.

“Metsäjätti” sai ensi-iltansa jo huhtikuussa 2015 Kemijärvellä ja se sai erittäin positiivisen vastaanoton ohjaaja Väänäsen kotikaupungissa. Sittemmin näytelmä on nähty Rovaniemellä, Huittisissa, Ylläksellä ja Riihimäellä. Pohjoisen tekeminen kiinnostaakin myös eteläisessä Suomessa.

“Palaute on ollut mieletöntä ja varsinkin Etelä-Suomessa katsojat ovat selvästi kiinnostuneet pohjoisen teatterista ja täkäläisestä tekemisen meiningistä. Kulttuurivientiä pohjoisesta etelään pitäisi harjoittaa Suomessa enemmänkin. Riihimäelläkin täysi salillinen ihmisiä vuorotellen nauroi ja itki kanssamme.” Lentävän Poron toimitusjohtaja Jussi Olavi Jokinen toteaa.

Miika Nousiaisen romaani ja siitä dramatisoitu näytelmä kertookin yhtä aikaa yksilön, yhteisön ja koko suomalaisen yhteiskunnan tarinan. Pienen paikkakunnan tarinan kautta nähdään läpileikkaus Suomesta ja kahden päähenkilön kautta nähdään läpileikkaus meistä suomalaisista. Kansasta, joka on vuosisatoja elänyt metsästä ja aina mennyt metsään.

“Näytelmä tapahtuu Törmälä nimisessä kuvitteellisessa paikassa, mutta tämä sama prosessi käytiin Kemijärvellä läpi; miten ihmisiä käsitellään pelinappuloina talouspelissä. Näytelmää ei ole kirjoitettu Kemijärvelle, mutta siltä se tuntuu. Tämä puhuu suoraan Kemijärven menneisyydestä ja yleisesti meidän metsäteollisuuden tavasta käyttäytyä.” ohjaaja Kari Väänänen kommentoi näytelmää, jota voi luonnehtia melankoliseksi komediaksi.

“Metsäjätti” on melankolinen komedia ystävyydestä metsäteollisuuden ja metallimusiikin Suomessa. Näytelmässä katsotaan maailmaa 1970-luvulla syntyneiden miesten, Helsinkiin muuttaneen Pasin ja kotikylälle jääneen Jannen, silmin. Näytelmä on tarina kylästä, metsäteollisuudesta ja ennen kaikkea ystävyydestä ja hevi-musiikin kasvattamasta sukupolvesta.

Metsäjätti -komedian ensimmäinen esitys on keskiviikkona 10.8. klo 19.00 Lentävän Poron Teatterissa, kahvila Kauppayhtiön sisäpihalla (Valtakatu 24, Rovaniemi) ja esitykset jatkuvat 25.8. saakka. Näytelmän lippuja voi ostaa ennakkoon Kauppayhtiön sisätiskiltä. Lisätietoja näytelmästä löytyy osoitteesta www.lentavaporo.fi/metsajatti

www.lentavaporo.fi

www.facebook.com/lentavaporo
www.twitter.com/lentavaporo
www.instagram.com/lentavaporo

 

METSÄJÄTTI

Käsikirjoitus Miika Nousiainen ja Aleksis Meaney
Ohjaus Kari Väänänen
Tuotanto Jussi Olavi Jokinen ja Janne-Juhani Haarma
Äänisuunnittelu Antti Lindholm

Lavastus ja puvustus Jonne Suopajärvi

Esitykset
Kahvila Kauppayhtiön sisäpiha, Valtakatu 24, Rovaniemi

Ke 10.8. klo 19.00
To 11.8. klo 19.00
Pe 12.8. klo 19.00
La 13.8. klo 19.00

La 20.8. klo 19.00
Su 21.8. klo 19.00

Ke 24.8. klo 19.00
To 25.8. klo 19.00